Can someone ask Jezus what unforgivable really is? I can't stand this fear anymore😞

• Christian Chat is a moderated online Christian community allowing Christians around the world to fellowship with each other in real time chat via webcam, voice, and text, with the Christian Chat app. You can also start or participate in a Bible-based discussion here in the Christian Chat Forums, where members can also share with each other their own videos, pictures, or favorite Christian music.

If you are a Christian and need encouragement and fellowship, we're here for you! If you are not a Christian but interested in knowing more about Jesus our Lord, you're also welcome! Want to know what the Bible says, and how you can apply it to your life? Join us!

To make new Christian friends now around the world, click here to join Christian Chat.

Emilie

Member
Aug 15, 2025
58
14
8
Poland 🇵🇱💗
**Jesteśmy w dawnych czasach, po raz pierwszy za tę potrzebę, jeśli ktoś pyta, odpowiedzi z całego serca ❤️.(ponieważ wiele Ci znanychm,)
Cześć, jestem 14-letnią chrześcijanką. Jestem chrześcijanką od prawie roku i strasznie martwię się o grzech niewybaczalny. Próbując uwolnić się od wszystkich moich grzechów, doświadczyłem okropnych, natrętnych myśli o Duchu Świętym. Nie uwierzytelnij zaufać Bogu, bo jak mogę z inteligentnymi myślami? W tym czasie powtarzały się różne zwroty „no stop”, które były powszechnie mówi o Duchu Świętym i przeciwstawiają się mojemu myślom, zagłuszać je i osłaniać, zmniejszać strach przed nagłą, natrętną myśląc. Jednak szybko i łatwo myliłem słowa. To było związane z tym, że często myliłam słowa, bałam się, napotykając trudności z mówieniem lub określonymi się na natrętnych myślach. Nie całe, poza nogami do od maja do teraz. obawia się się, że Bóg mnie opuści i pośle do piekła. .Obeznano wiele materiałów, które otrzymałem wiele opinii na temat grzechu niewybaczalnego, karmiąc mój strach i natrętne myśli... Teraz boję się, że popełniłem większy błąd niż tylko pomylenie słów podczas tego strasznego testu!!! Chciałbym to wszystko... ale chcę prawdy. powiedział, że ktoś brzmi JEZUSA, co ma na myśli mówiących o grzechu niewybaczalnym i jak mogę być specyficzny, że tego nie jest charakterystyczny. PROSZĘ, NIECH KTOŚ PO PROSTU ZAPYTA!!😭* Może wiele na YouTube powie, że Pan powiedział mi, że jeśli bla bla, to tego nie stworzyłś... ale ja nie mogę ufać YouTube... w rozwiniętych czasach... 😞Jesteśmy w rozwiniętych czasach, potwierdzeni za tę procedurę, jeśli ktoś zapytał, odpowiedział z serca ❤️ (wiele ci inteligentne i jestem pewien)...
*****btw):********
Zaczynam czuć niechęć do Boga, zaczynam czuć do Niego nieufność i urazę. Coś mi mówi, że jest oszustem, wybiera, co chce, i powiadomienie mnie w tym złym stanie, że chociaż walczy i wylałam tyle łez... że te przegrane bitwy z natrętnymi myślami są ważne, że Bóg jest jak inny... miłość jest warunkowa i nieograniczona... że tak naprawdę żyję dla jego chwały, a On nie pojawił się, dlatego nie byłem mnie, czy przegrałem, czy nie, czy umrę... uruchom modlę się, aby mi powiedział, czy mi przebaczono... ale On... nic nie widzę... co robić? Jestem uparta, On o tym wie, nie przestanę planować...
Despite everything, God is good, so glory be to Him

• Like
Reactions: TMS
**Jesteśmy w dawnych czasach, po raz pierwszy za tę potrzebę, jeśli ktoś pyta, odpowiedzi z całego serca ❤️.(ponieważ wiele Ci znanychm,)
Cześć, jestem 14-letnią chrześcijanką. Jestem chrześcijanką od prawie roku i strasznie martwię się o grzech niewybaczalny. Próbując uwolnić się od wszystkich moich grzechów, doświadczyłem okropnych, natrętnych myśli o Duchu Świętym. Nie uwierzytelnij zaufać Bogu, bo jak mogę z inteligentnymi myślami? W tym czasie powtarzały się różne zwroty „no stop”, które były powszechnie mówi o Duchu Świętym i przeciwstawiają się mojemu myślom, zagłuszać je i osłaniać, zmniejszać strach przed nagłą, natrętną myśląc. Jednak szybko i łatwo myliłem słowa. To było związane z tym, że często myliłam słowa, bałam się, napotykając trudności z mówieniem lub określonymi się na natrętnych myślach. Nie całe, poza nogami do od maja do teraz. obawia się się, że Bóg mnie opuści i pośle do piekła. .Obeznano wiele materiałów, które otrzymałem wiele opinii na temat grzechu niewybaczalnego, karmiąc mój strach i natrętne myśli... Teraz boję się, że popełniłem większy błąd niż tylko pomylenie słów podczas tego strasznego testu!!! Chciałbym to wszystko... ale chcę prawdy. powiedział, że ktoś brzmi JEZUSA, co ma na myśli mówiących o grzechu niewybaczalnym i jak mogę być specyficzny, że tego nie jest charakterystyczny. PROSZĘ, NIECH KTOŚ PO PROSTU ZAPYTA!!😭* Może wiele na YouTube powie, że Pan powiedział mi, że jeśli bla bla, to tego nie stworzyłś... ale ja nie mogę ufać YouTube... w rozwiniętych czasach... 😞Jesteśmy w rozwiniętych czasach, potwierdzeni za tę procedurę, jeśli ktoś zapytał, odpowiedział z serca ❤️ (wiele ci inteligentne i jestem pewien)...
Zaczynam czuć niechęć do Boga, zaczynam czuć do Niego nieufność i urazę. Coś mi mówi, że jest oszustem, wybiera, co chce, i powiadomienie mnie w tym złym stanie, że chociaż walczy i wylałam tyle łez... że te przegrane bitwy z natrętnymi myślami są ważne, że Bóg jest jak inny... miłość jest warunkowa i nieograniczona... że tak naprawdę żyję dla jego chwały, a On nie pojawił się, dlatego nie byłem mnie, czy przegrałem, czy nie, czy umrę... uruchom modlę się, aby mi powiedział, czy mi przebaczono... ale On... nic nie widzę... co robić? Jestem uparta, On o tym wie, nie przestanę planować...

Hey there. I speak and read English so I read the title. Short answer: the only thing unforgivable is to reject God's drawing/persuasion of the Holy Spirit to believe, repent, and accept Jesus as Lord and Savior. The unforgiven sin is to die in a state of unatoned sin. To die without Christ despite the countless attempts of God to bring us to salvation. That is when we stand at the judgment seat with zero excuses and a debt of sin that God will not forgive.

• Like
Reactions: wattie
Don't worry. The unforgivable sin was limited to the time of Christs ministry on the earth.
We weren't there at that time, it does not apply to us.

To blaspheme the Holy Spirit is unforgivable.

You don't mess with the Holy Spirit . . .

Mark 3:29
But he that shall blaspheme against the Holy Ghost hath never forgiveness, but is in danger of eternal damnation.

Luke 12:10
And whosoever shall speak a word against the Son of man, it shall be forgiven him: but unto him that blasphemeth against the Holy Ghost it shall not be forgiven.

But he that shall blaspheme against the Holy Ghost hath never forgiveness, but is in danger of eternal damnation.

And whosoever shall speak a word against the Son of man, it shall be forgiven him: but unto him that blasphemeth against the Holy Ghost it shall not be forgiven.

These verses if not interpreted or understood have caused so much damage. So make sure to explain the meaning as well. I explain it as a constant willing denial of the Spirit's drawing/persuasion. It is clear from context that if one were to lose salvation the moment they rejected the Spirit, then there would be no need for evangelism because everything would be predetermined who instantly accepts Christ versus those who instantly reject Him. It is clear that the only thing not forgiven is to reject God, and die in the state of unatoned sin.

Translated from Polish to English ~

**We're in the old days, for the first time, for this need, if anyone asks, answer wholeheartedly ❤️. (because I know many of you,) Hi, I'm a 14-year-old Christian. I've been a Christian for almost a year and I'm terribly worried about the unforgivable sin. While trying to free myself from all my sins, I experienced terrible, intrusive thoughts about the Holy Spirit. I didn't trust God, because how could I with intelligent thoughts? During this time, various "no stop" phrases were repeated, which were common references to the Holy Spirit and were used to oppose my thoughts, to drown them out and shield them, to reduce the fear of sudden, intrusive thoughts. However, I quickly and easily mixed up words. This was due to the fact that I often mixed up words, was afraid, had difficulty speaking, or focused on intrusive thoughts. Not all of them, except for my legs, from May until now. I'm afraid God will abandon me and send me to hell. I've seen a lot of material and received a lot of opinions about the unforgivable sin, feeding my fear and intrusive thoughts... Now I'm afraid I made a bigger mistake than just getting my words mixed up during this terrible test!!! I wish I had it all... but I want the truth. Someone said that someone's name is JESUS, what does he mean by talking about the unforgivable sin, and how can I be specific, that it's not typical. PLEASE SOMEONE JUST ASK!! 😭* Maybe many on YouTube will say that the Lord told me that if blah blah, you didn't create it... but I can't trust YouTube... in developed times... 😞 We are in developed times, confirmed for this procedure. If someone asked, they answered from the heart ❤️ (many of you intelligent, and I'm sure)...

*****btw):******** I'm starting to feel aversion to God, a distrust and resentment towards Him. Something tells me He's a fraud, He chooses what He wants, and to inform me in this bad state, that even though He fights and I've shed so many tears... that these lost battles with intrusive thoughts are important, that God is like another... love is conditional and limitless... that I truly live for His glory, and He didn't show up, that's why I wasn't there for me, whether I lost or not, whether I died... I pray He would tell me if I was forgiven... but He... I see nothing... what should I do? I'm stubborn, He knows it, I won't stop planning... Despite everything, God is good, so glory be to Him.

1626522v9748pzycx.gif

Amen!

Anyone who realises they need forgiveness for anything cannot commit the unpardonable sin. It applies only to those who no longer understand they need to be forgiven. Their rejection of God is so deep they cannot recognise any form of goodness whatsoever.

Put aside your fear and trust the Lord for He has promised to forgive all who confess their sin and not only the sins we know about but also the ones we do not know.

1 John 1:9
If we confess our sins, He is faithful and just to forgive us our sins and to cleanse us from all unrighteousness.

When Jesus spoke of the unforgivable sin it was because certain Pharisees accused Him of doing the devil's work when He healed someone. They saw His good work as something evil and when someone is so far gone they cannot tell the good from the bad, then they have hardened their hearts beyond redemption.

It is never because God is unable or unwilling to forgive but because they are unable to receive His forgiveness. Their heart is too hard.

Be at peace, my prayers are with you and most important, remember the Lord is on your side.

Romans 8:31
What then shall we say to these things? If God is for us, who can be against us?

grace and peace

What would constitute blaspheme of the Holy Spirit?

What would constitute blaspheme of the Holy Spirit?

Anything that disrespects the Almighty or the work of the Almighty:

Claiming works of the Almighty (e.g., true healing, restoration, wholeness, order, etc) are works of satan, because "a house divided against itself can not stand"; satan would not cast out satan. The works of satan are death, pain, destruction, strife, lusts of the flesh, lies, etc...

Claiming/Preaching the law of the Almighty is a curse (through a misunderstanding of Paul's letter to the Galatians).

Claiming that man can forgive sins (e.g., the pope and RCC priests).

etc...

Don't worry. The unforgivable sin was limited to the time of Christs ministry on the earth.

So you disagree with what Roughsoul said?:

"the only thing unforgivable is to reject God's drawing/persuasion of the Holy Spirit to believe, repent, and accept Jesus as Lord and Savior. The unforgiven sin is to die in a state of unatoned sin. To die without Christ despite the countless attempts of God to bring us to salvation. That is when we stand at the judgment seat with zero excuses and a debt of sin that God will not forgive."

• Like
Reactions: tourist
**Jesteśmy w dawnych czasach, po raz pierwszy za tę potrzebę, jeśli ktoś pyta, odpowiedzi z całego serca .(ponieważ wiele Ci znanychm,)
Cześć, jestem 14-letnią chrześcijanką. Jestem chrześcijanką od prawie roku i strasznie martwię się o grzech niewybaczalny. Próbując uwolnić się od wszystkich moich grzechów, doświadczyłem okropnych, natrętnych myśli o Duchu Świętym. Nie uwierzytelnij zaufać Bogu, bo jak mogę z inteligentnymi myślami? W tym czasie powtarzały się różne zwroty „no stop”, które były powszechnie mówi o Duchu Świętym i przeciwstawiają się mojemu myślom, zagłuszać je i osłaniać, zmniejszać strach przed nagłą, natrętną myśląc. Jednak szybko i łatwo myliłem słowa. To było związane z tym, że często myliłam słowa, bałam się, napotykając trudności z mówieniem lub określonymi się na natrętnych myślach. Nie całe, poza nogami do od maja do teraz. obawia się się, że Bóg mnie opuści i pośle do piekła. .Obeznano wiele materiałów, które otrzymałem wiele opinii na temat grzechu niewybaczalnego, karmiąc mój strach i natrętne myśli... Teraz boję się, że popełniłem większy błąd niż tylko pomylenie słów podczas tego strasznego testu!!! Chciałbym to wszystko... ale chcę prawdy. powiedział, że ktoś brzmi JEZUSA, co ma na myśli mówiących o grzechu niewybaczalnym i jak mogę być specyficzny, że tego nie jest charakterystyczny. PROSZĘ, NIECH KTOŚ PO PROSTU ZAPYTA!!* Może wiele na YouTube powie, że Pan powiedział mi, że jeśli bla bla, to tego nie stworzyłś... ale ja nie mogę ufać YouTube... w rozwiniętych czasach... Jesteśmy w rozwiniętych czasach, potwierdzeni za tę procedurę, jeśli ktoś zapytał, odpowiedział z serca (wiele ci inteligentne i jestem pewien)...

Don't stress. Just know He loves you and wants you to be at peace. " . . . casting all your care upon Him, for He cares for you." 1 Peter 5:7

• Like
Reactions: BillG and tourist
Bluźnierstwo przeciwko Duchowi Świętemu jest niewybaczalne.

Nie zadzieraj z Duchem Świętym...

Ewangelia Marka 3:29
Lecz kto bluźni przeciwko Duchowi Świętemu, nie otrzyma przebaczenia na wieki, lecz grozi mu wieczne potępienie.

Łukasza 12:10
A jeśli ktoś powie słowo przeciwko Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone, lecz temu, kto bluźni przeciwko Duchowi Świętemu, nie będzie odpuszczone.
S How do I know I didn't do it? I had obsessive thoughts and often confused words about the Holy Spirit.

S How do I know I didn't do it? I had obsessive thoughts and often confused words about the Holy Spirit.

You know you are forgiven when you accept Jesus as Lord and feel guilty regarding unconfessed sins. (1John 1:9)

So you disagree with what Roughsoul said?:

"the only thing unforgivable is to reject God's drawing/persuasion of the Holy Spirit to believe, repent, and accept Jesus as Lord and Savior. The unforgiven sin is to die in a state of unatoned sin. To die without Christ despite the countless attempts of God to bring us to salvation. That is when we stand at the judgment seat with zero excuses and a debt of sin that God will not forgive."
Context.

• Like
Reactions: Emilie

So what now? I didn't mean that words...but if I? From where I can know?

Rejecting the drawing power of the Spirit is NOT an unforgivable sin.
The many stories of believers whom it took YEARS to come to Christ though they rejected the Spirit's drawing many times. Furthermore, it's not scriptural. Will you be the one to tell a sinner they can't come to Christ because they rejected Him in the past?!?

• Like
Those who blaspheme the Holy Spirit out of ignorance can be forgiven. Those that purposely do so knowing the truth, absolutely not.

• Like
Ci, którzy bluźnią przeciwko Duchowi Świętemu z niewiedzy, mogą otrzymać przebaczenie. Ci, którzy robią to celowo, znając prawdę, absolutnie nie.
Okay but what if mixed up words is Unforgivable sin too? What if I did intentionally and not remember, what if I did something worse than many confused words? From where I can know that? And for real, can someone plz ask Jezus? I asked but I don't know how he will answer, did he answer yet and etc...